mandag 2. november 2009

En stormfull helg på Tjørn


Vi var 9 ekvipasjer som samlet oss på hytta fredag kveld, til årets siste samling her oppå fjellet i Bjerkreim. To av "vest-Agdergjengen" var også oppe og det er koselig :-). Det var Kjetil og Joppe og Ann Birgitte (Abbe) og flatten Kaos. Flere av hundene overnattet inne i bur i hytta og det gikk fint.
Også Paul kom oppover og trente med oss på lørdagen.

Fredag var jeg og Isi ute på tur i flere timer og la opp orienteringsposter til orienteringsprøven lørdag. Var god å sliten da de andre kom oppover fredag kveld. John lagde en deilig gryterett med reinsdyr (selvskutt) og villsvin ("selvalet"). Namm....det smakte utrolig godt :-)

Vi koser oss med viltgryta til John på fredags kveld:

Vi fikk oss mange utfordringer i løpet av helga. Det blåste kraftig og bare det å gå oppreist var vanskelig til tider. Isi og jeg gikk langspor (ca 5 km) lørdag og hadde en 800 m rundering på søndagen. Det gikk veldig bra. Isi løp ut på lange og fine slag og fulgte stort sett ikke sporene som gikk oppetter "midtlinjestien". Tidligere har hun hatt større lyst til å følge sporet som figurantene går oppover midtlinja. Spesielt vanskelig når det er så mye fert på "midtlinja" som her i lyngen og myra. Enklere med en grusvei ja.

Isi i fint driv:


Funn av John:

"Runder":

Funn av "Abbe" (Ann Birgitte):

Men denne gangen ignorerte hun helt sporene, frem til vi var kommet ca 600 m.
Da var hun nok litt mer sliten og så muligheten for en raskere/lettere løsning enn å løpe i myra... Men fikk avbrutt greit hennes forsøk på å spore opp figurantene og hun gikk fint ut. Hadde 6 funn totalt. Plasserte ut 3 om gangen og så etterhvert, ved funn ble noen sendt frem for å gjemme seg på nytt. Ingen av funna fant hun ved spor så det var jeg veldig fornøyd med ;-)

Trodde faktisk at Isi ville være litt mer trøtt etter ca 30 km "gåing" lørdag og søndag, men hun virket kvikk og rask, i motsetning til meg... selv om det var ryggen jeg sleit med, kjente jeg litt i beina at det hadde blitt noen mil i dagene før...

Flinka jentå mi:

Lørdagsmiddagen var også knallgod. Aud lagde fårikål og det er en skikkelig slager. Det smakte utrolig godt etter en lang og stri dag ute i ulendt terreng og i sterk vind. Var ute fra 10.00 - 18.00, og det var mørkt da vi var ferdige :-)

Fårikål er snadder:


Her er den knallgode kake som Kristin (til Kjetil) hadde laget.
Den var knallgoe og boksen var tom da Kjetil reiste hjem:
Søndag var det et lite hvitt teppe av snø ute og det blåste enda mer. Snøen forsvant fort, men det gjorde ikke vinden.... Den bare økte på men heldigvis regnet det ikke. Da hadde det blitt skikkelig ufyselig :-(
Det var litt vanskelig å motivere seg for trening denne morgenen. Var litt trøtt og jeg hadde i tillegg fått en liten kink i ryggen. Takk for tipset om ryggøvelsen, Gro Elin. Det virket tror jeg, eller så var det tablettene fra Krissi - eller kanskje en kombinasjon :-)))
Men vi kom oss da ut etterhvert, men det ble kun en økt på hver, før vi vasket ut og snudde nesen hjemover.

Takk alle sammen for en hyggelig tur!!!

3 kommentarer:

Aud sa...

Må takke Abbe og Ritva for god jobbing med fårikålen. Siden jeg ble litt sen inn på lørdagen hadde de jo gjort mesteparten av jobben før jeg kom :). Kjekt å ha slike personer som trår til når klokka går litt for fort.

Gro sa...

Dokker vett å kose dokker med god mat!! : )
Så ut som ei kjekk helg!

Tone sa...

Jepp, me vett å kosa oss :-)
Og selvfølgelig Aud, Abbe og Ritva har en stor del av æren for den gode fårikålen :-)))