lørdag 28. november 2009

Utkalling til leteaksjon og NRH "harer" i Vigreskogen

Lørdag, tiiiiidlig om morgenen (06.20), ringte alarmtelefonen. Jeg var helt i ørska og mens operativ leder (Paul) la ut om hvor og hvem vi skulle lete etter, tenkte jeg febrilsk hvilken vakt jeg hadde på jobben..., var det noen viktige møter el.lign i dag... - *øhhh*...og så var det jo LØRDAG, og ingen jobb...
Jeg fikk summet meg og svarte ja på telemeny sin utkalling og etter en liten halvtime var jeg klar til å kjøre.

Kjørte innom statoilen på Ålgård for å fylle diesel og etterhvert kom både Paul og Frode. Vi startet mot Birkeland (Aust agder) og var kommet 30 m fra statoilen da Paul fikk beskjed om at den savnede var kommet tilrette i god behold.
Klokka var nå litt over halv åtte og det var bare å kjøre hjem for å slappe av ei lita stund, før jeg kl 09.00 kjørte på trening.

Vi var en god gjeng i Vigreskogen i dag og det var flott, for jeg trenger folk både som figuranter og på midtlinja. Gro Elin filmet meg..., Helen var på midtlinja, Paul styrte "showet" (minus starten) og Nina, Morten og Gro var flinke figuranter.
Isi fikk påvirkning da figurantene løp oppover mot starten. Etterpå fikk hun et klapp på hver side.
Da suser hun ut, naturlig nok... rett i lek. Gro var plassert ut ved rådyrplassen. Etter 4 funn i starten gikk vi tomt. Etter endel tomslag, kom stoppene... Det virker som om Isi mistet troen på at det var noen der ute...
Heldigvis var Gro der og Isi fikk en "hare" etter å ha blitt presset litt. Så hadde vi flere funn der figurantene skulle være "hare" hvis vi fikk behov for det. Noen slag var superfine, lange og dype, mens andre var mer "puslete".
Hun tok seg kraftig opp på slutten, da hun hadde erfart at figurantene der ute også kunne "løpeogrope"... tror det giret henne opp ganske bra. Før siste slaget, da hun kom inn fra andre siden, dro hun meg over midtlinja og ville bare utover på andre siden!!!

Så hadde vi meldetrening med Castro og senere med Zack. Det gikk flott. Helen og Nina runderte også i storløypa. Nina og Bina runderte over 800 m med fin stil!
Så var det tid for lunsj. Noen reiste hjem etter den noe sene lunsjen.


Andre økten fikk hun påvirkning ved bilene. Figurantene var litt uti løypa. Morten var på midtlinja. Hun hadde 3-4 blindslag før hun fikk første figuranten, som var "hare". Hadde en god del blindslag og de fleste av dem var skikkelig gode. Noen ganger "falt hun ut" og stoppet. Men denne økta var hun mye lettere til å få igang igjen. Hadde "harefunn" med jevne mellomrom. Avsluttet med 2-3 blindslag. Vi runderte ca 800 m.

Vi som var igjen (Nina, Morten, Gro og meg) så at det snart ville bli mørkt og Nina ville gjerne ha en mørkerunderingsprøve før jul. Da alle hadde fått trent det dem ville, var det så mørkt at hun kunne ha prøven. Det gikk strålende de bestod prøven med glans. Vi var ferdige litt før kl 18.00. En sen treningsdag, men vel verdt det, ikke sant Nina :-)))

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sant Tone :) Tusen takk for at du ville være igjen og dømme. Du er god som stiller opp for oss.
Nina og Bina

Gro sa...

Gratla te Nina og Bina!!!

Virker så det hjelper med en del harer for Isi da. : )
Har du fått sett litt på egen atferd på midtlinja, via filmingen? Stemme?, irritasjon? fakter? når stoppene kommer?

Krissi sa...

Når kommer videoen????

Tone sa...

He..he.. aner ikke hvordan man får dem inn på dataen, og heller ikke hvordan få lagt dem i bloggen... Så vi får se etterhvert :-)

På videoen er det ikke så lett å se om jeg gjør noe spesielt "dumt", men så var det jo ikke prøve heller da...
Men jeg har i bakhodet at jeg kanskje må en tur til dyrlegen for å sjekke Isi grundig, siden runderingen innimellom er blitt så mye dårligere enn tidligere... vi får se hva som skjer.

Tone sa...

Kom forresten på noe. Så tydelige stopp-problemer som hun hadde på trening lørdag, har hun ikke hatt annet enn på prøver tidligere.
Så det tyder vel på at "noe" (ytre ting)utløste noe hos Isi. Jeg var jo ikke nervøs. Men kanskje det å ha mange på midtlinja "utløser" noe hos Isi og kanskje hos meg også...? + at alt ble tatt opp på video... :-/

Men vi fikk jo løst opp i stoppene (ved hjelp av "harer") og på slutten gikk hun bra og også andre økta, som gikk enda bedre :-)