lørdag 7. november 2009

Rundering i Vigreskogen

(bildet er fra en annen trening i samme skog -
Nina og Isi koser seg)


En deilig dag i Vigreskogen. Det pøsregnet da vi kom, men ble vel oppholdsvær ganske snart. God vind og fin temperatur. 10 stk var møtt frem for dagens økter. Vi fordelte oss i de to løypene og satte i gang :-)

Var andre ekvipasje ut. Runderte ca 800 m, dvs vi gikk opp mot "1 km merket", men skippet endel av løypa et sted, fordi Isi dro så langt frem og gjorde funn langt der fremme...
La ut 3 figuranter før start. Den lengst vekk lå på ca 600 m og hadde gått inn fra "den andre kanten". Ville med det prøve å minke løpingen opp langs midtlinja etter sporene i barnålterrenget etter 500 meteren (man kan jo håpe...) ;-)

Isi startet fint og fant Kai Erik etter 5-6 blindslag. Fikk en godbit før melding. Så tomt videre mot Nina som lå på ca 250 m, rett før "sumpa". Isi var litt mer gira på "midtlinjeløping" (ta sporene etter figuranter oa som har gått opp langs midtlinja) enn sist vi var her. Tidligere har hun først begynt med dette når hun var over i "barnålterrenget" lengre fremme i løypa.
Men heldigvis fant hun ingen når hun løp slik "villmann".

Etter funna sendte jeg figuranten frem på nytt for å gjemme seg. Hadde vel totalt 7 funn, tror jeg.

Ved krysset tok hun imidlertid oppetter midtlinja selv om Trond hadde gått ut i bakkant. Det var jo spor fra forrige økt, men ikke så ferske. Mulig hun hadde fert av Trond der også for hun fyker ut i skogen, før hun kommer til der Trond gikk ut. Fin melding på gående figurant. Hadde til og med tid til å ta godbiten hun fikk, før hun meldte ;-)
Nå ville jeg ha flere funn og figurantene måtte da nødvendigvis gå oppover midtlinja og ut.
Det er ikke ideelt men hadde ikke noe helikopter for hånden....

Isi gikk fint ut og dro langt frem, kom inn på midtlinja langt foran meg og så var hun igang... løp oppetter den og forsvant...
Men heldigvis hadde jeg sendt figurantene langt frem så hun fant ingen ved å løpe på denne måten.
Men det er mye verre å følge med på hvor hun er/har vært samt at hun et sted ikke var særlig villig til å gå utover. Hun ville nok heller sjekke ut sporene som gikk fremover midtlinja.
I alle fall, hun fikk ikke noen løsning på dette - og fant fint figurantene uten sporløsning - HURRA!!!


Andre økt - 400 m og to funn. Da gikk Kai Erik og Nina og gjemte seg på hver side oppe ved "rådyrplassen". Ville la henne gå litt tomt i tilfelle hun ville løpe opp midtlinja igjen.
Men nå var det ikke noe tull... Gikk supert oppover, ingen utsjekk av spor og hun fant Nina på ca 300 m.
Kai Erik var på andre siden, men hun bommet på ham. Var på feil side av vinden... Han trakk frem mens hun var ute og hun fikk funn av ham på ca 400 m.
Nå er det hjem i dusjen med henne, for sorpefaktoren var høy i skogen i dag.
- Forresten - Har dere hørt om "Sorpemannen", som er i Sørmarka...?

Nå blir det oppladning til den store FORF øvelsen i morgen :-))) Klokka stilles på 06.00 og da er jeg KLAR!!! (he..he... not..)

4 kommentarer:

Aud sa...

Vi sitter klar med sekkene på allerede. Ingen søvn i nattt bare et stivt blikk festet på mobilen (he, he not :))

Tone sa...

Jepp, her er det prestisje om å gjøre... sistemann til ko må spandere middag på alle.... :-D

Gro sa...

Eg har hørt om "sorpemannen" i sørmarka, he he......
Utrolig hva som rører seg i hodet på folk!

Tone sa...

Ja, Gro. Lurer på om jeg skal ta med kamera på de neste turene der oppe...?