torsdag 5. desember 2013

Overvær i Ølbergskogen

Onsdag var lag 2 i Ølbergskogen. Det blåste godt, det var meldt storm inn over Rogaland torsdag og det startet med kuling og hagelbyger onsdagskvelden... Greit da, å være figurant inni bygga!

Emma var 9 måneder på onsdag. Du allverden så fort disse månedene har gått! Valpen er definitivt borte, og en herlig og livlig unghund er flyttet inn til Isi og meg  :-)

Vi har gått endel spor i det siste, men denne kvelden ønsket jeg å ha figuranter inni bygga i Ølbergskogen. Vi har vært her en gang tidligere, da Emma var yngre, men da var det rundering som stod på programmet.

Jeg forklarte hvilke bygg jeg ville ha folk inni. Jeg tok hensyn til vinden og at figurantene skulle være inni de bygga som hadde døra åpen ut den veien vinden blåste.

Vi startet i den midtersted veien og etter få meter seg jeg Emma slår på ferten av figuranten og fyker som en rakkett avgårde. Gjennom hele skogen og over veien på høyre side og inn i det første bygget på høyresiden der. Akkuratt som jeg håpet ville skje! Og hun er ikke det minste skeptisk for å løpe full fart inn i mørke bygg, veldig bra! Det var det viktigste momentet denne kvelden :-)

Kjell Ove ble funnet etter kort tid:


Derfra fortsatte vi på veien helt til høyre og et stykke opp forsvant Emma. Det var jo mørkt så jeg så ikke så mye, men så så jeg det blå lyset ute på venstresiden, oppe ved de små "bunkersene". Jeg ropte, for Frode var ikke der, men hun hadde tydeligvis fått ferten av ham, for hun løp videre, over veien og opp i den siste bygningen på høyre side.

Så gikk vi videre opp i enden og ned langs den andre ytterveien. Da vi nærmet oss rett bygning så vi at Emma jobbet med ferten, først på motsatt side av veien, uti terrenget, der vinden blåste ferten, så løp hun over veien, rundt bygget, før hun fant døra inn. Der var siste figurant Gry. Emma jobbet skikkelig bra, det er ikke tvil om at hun vet hva hun skal gjøre. Hun er selvstendig og løper langt fra meg og søker seg inn mot funna veldig bra.
Det skal bli spennende å utvikle denne lille "tutta" videre, og gi henne mindre og mindre fert å jobbe med - gleder meg!

Her er Gry funnet:


Litt bilder fra heimen:
Isi tygger beinet mye raskere enn Emma og synes Emma er utrolig treig, men det er jeg glad for...

Emmas favorittplass...

Mange turer i mørket med hodelykt og gode venner:

Sjønnassen min:

Stor jente nå, Emma:

Ball er herlig å tygge på:


To gode venner som koser seg en tidlig morgenstund før jeg går på jobb.
Det har gått utrolig bra med Emma alene hjemme i de 6 - 7 timene jeg er på jobb.
Hun er løs sammen med Isi i hele huset og ingenting (av verdi) er ødelagt. Kun litt tygging på ei dørmatte oppe ved inngangsdøra. Veldig glad for det! Dette er den fjerde hunden (flatten) min og jeg har enda ikke måttet bruke bur/eget rom eller lignende når jeg er på jobb, alle har kunnet gå løse i huset!

Stormen torsdag. Da jeg kom hjem fra jobb torsdag hadde vinden ommøblert på terrassen:

Litt video fra turen i stormen torsdag. Mange nye pinner for hundene ivertfall:

Ingen kommentarer: