lørdag 21. juni 2008

Jeg fant den savnede på leteaksjonen lørdag!

Savnet dame funnet i live!!!
Lørdag morgen litt over kl 07, ringte alarmtelefonen. En dame var savnet fra bopel i Sandnes.
Kom oss raskt avgårde og møtte på politistasjonen i Sandnes. Etterhvert fikk vi søketeiger langs gater i området. Dvs vi søkte inni hagene til folk. Lette også inni lekehus og garasjer. Da vi startet var det tidlig og de fleste sov nok ennå. Men etterhvert kom folk til syne i vinduene. Noen kom ut og lurte på hva vi gjorde i hagen deres...
Jeg presenterte meg og fortalte hvorfor jeg var der og ba de melde fra hvis de så den savnede.

Slik ser sporloggen ut når vi søker i hager/langs veier. Litt annerledes enn slik sporloggene vanligvis ser ut... Isi gikk i bånd stort sett hele tiden:Etter ca 2 timer var jeg ferdig med mitt søk i gatene og fikk da ny teig i et jordbruksområde like i nærheten. Der var et par gamle bygninger/låver og noe åker/eng.

Jeg undersøkte først den gamle låven/uthuset nærmest veien. Alt var låst, men jeg stusset litt da den ene døra var låst på innsiden. Det var mystisk, tenkte jeg, og fikk en litt "uggen" magefølelse, bl.a. utifra noen opplysninger vi nettopp hadde fått ang. den savnede.

Derfor ringte jeg og informerte Paul, som er OL (operativ leder) i NRH. Jeg ville gjerne at politiet skulle komme og undersøke dette nærmere.

Paul formidlet beskjed videre. I mellomtiden gikk jeg rundt de to andre ubebodde bygningene og la merke til at Isi ble veldig opptatt av et "tråkk" i det høye gresset rundt bygningene. Deretter gikk jeg tilbake til der jeg var først og lot Isi lukte og rundt bygget for å se om hun oppdaget noe. Jeg prøvde å dunke hardt for å få opp døra men det gikk ikke...
Politiet ringte og sa de skulle komme. I mellomtiden gikk jeg opp til et bebodd bolighus ca 100 m borte. Ringte på og spurte huseieren om han visste hvem som eide de gamle bygningene. Joda, det var ham det. Jeg fortalte at jeg lette etter en savnet dame og om døra som var låst på innsiden og sa at politiet var på vei for å sjekke dette.

Han sa at den døra var alltid låst fra innsiden..., men at han hadde merket at noen hadde kommet inn et vindu i det samme bygget i løpet av natta. Han hadde sjekket det tidligere om morgenen, men ikke sjekket hele bygningen.
Da ringte det "tusen bjeller" i hodet mitt og jeg skjønte at dette måtte undersøkes - raskt!
Jeg ba mannen bli med ned og han låste opp en annen dør og vi kom oss inn.

Kort fortalt så fant jeg den savnede inni denne låven, sterkt forkommen men hun var fremdeles i live!!!
Det å ha reddet et annet menneskes liv i dag føles utrolig bra!
Politiet var jo også raskt på pletten, fordi de var egentlig tilkalt for å ev åpne opp den lukka døra. De kom rett etter at jeg fant henne, tror jeg. Også ambulanse ble raskt tilkalt.


Selv om ikke Isi var direkte involvert i funnet, så viser det bare at vi som hundeførere også må "bruke hodet" og tenke og undersøke aktuelle steder der ikke hundene kan gjøre stort.
Det er ikke bare hundene som skal gjøre en jobb, det er sikkert :-)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du gjorde en kjempejobb i dag, Tone. Gratulerer så mye. Det er fantastisk når det ender godt. Da er det jammen verdt den tiden og trenigen en har lagt ned i dette. Selv om det ikke direkte var Isi som fant, så jobber hund og fører som et team.

Anonym sa...

Utrolig bra jobbet! Vi er stolte av dere :-)

Anonym sa...

Fantastisk bra jobb, Tone! Uten deg hadde det nok ikke gått så bra i dag. Veldig stolt av deg!

Ghita sa...

Kjempebra Tone!
Jeg ble helt satt ut, da jeg hørte hva du hadde vært med på i dag. Utrolig sterkt! Kan ikke si at jeg ville ha vært forberedt på noe sånt, og det skremmer meg litt.... - må nok gå noen nye runder med meg selv nå ja. Enten eller ville jeg nok ha vært forberedt på, men å direkte redde liv på den måten du gjorde må være helt utrolig. Veldig, veldig bra gjort!

Tone sa...

Tusen takk alle sammen!
Det var en helt spesiell opplevelse ja :-)
Veldig godt å vite at jeg reddet et liv i går :-)

Gro sa...

Kjempeflott Tone. Bra jobba.Gratulerer!!!!
Klem fra meg.

Kristin M sa...

Dere gjorde en kjempeflott innsats på aksjonen,godt jobba. Det er nok en opplevelse du alltid vil huske.
Kristin

Anonym sa...

Graulerer med funn!Kjempemorsomt! Unner deg den gode følelsen:D

Anonym sa...

Åh, dette er herlige ord Tone! Gratulerer med en flott innsats og nyt den ubeskrivelige gode følsen leeenge.

Anonym sa...

Hei Tone. Dette var sterk lesing. Så bra du fulgte magefølelsen din.. nyttig erfaring å ta med oss på veien.

Mvh Henning

Tone sa...

Takk igjen for alle hilsenene!

Det begynner vel nå å gå opp for meg hva som skjedde i går...

Jeg unner dere alle å oppleve det samme, det føles veldig, veldig bra!!!
Så stå på alle sammen med kurs og trening. Belønningen (å finne noen og redde livet deres) er verdt alt "slitet" - utvilsomt!

Anonym sa...

Gratulerer med en imponerende innsats på leteaskjon som resulterte i funn. En enorm følelse det:-) Og alle ekvipasjer er undt det!!!
Dette gir en drivkraft videre.
Vi sees!!

Anonym sa...

kjempeflott! Så moro og så bra - blir så stolt når NRH-ekvipasjer gjør funn! Du gjorde en kjempejobb, hilsen fra Sidsel og Burman

Anonym sa...

Så utrolig bra Tone og Isi! Moro å lese at lete-aksjonen gikk så bra! Dere er et team, du og Isi! Gratulerer! MVH Cecilie & Karo