lørdag 3. januar 2009

Første trening i 2009

I dag var vi på Sviland for å trene på årets første treningsdag! Det var stort sett oppholdsvær og litt vind og ca 2-3 grader. Det var litt "råkaldt"...
Vi hadde også ei fra Lofoten lag, på besøk i dag. Ragnhild og flatten Gipsy. Ragnhild bor og trener i Lofoten, men nå i julen hadde hun vært på besøk hos sin familie. Hun er fra Stavanger.

Jeg ville rundere langt i dag. Isi skulle belønnes direkte når hun fant figurantene. Startet nede ved asfaltveien, vel ikke helt nede da..., men i betryggende avstand fra bilene som suser forbi der nede.
Alle figurantene var lagt ut på forhånd.
Vi gikk tomt opp til standplass/parkeringen. Der fant Isi Helen på venstre siden, rett ut fra bilene. Så fortsatte vi i god driv oppover.
Det som var litt pussig i dag, var at Isi, på de få slagene der jeg sender henne fra stående på midtlinja, ( pga at jeg har stoppet henne eller der vi kommer inn fra figurant), der tok hun et dårlig slag først... Hvis jeg kjørte "startsnor" etterpå, føyk hu over, og det samme på alle passeringene, hun suste over midtlinja og hadde stort sett veldig bra slag.
Kanskje det er en stund siden hun har fått funn på første slag, og på slag der jeg stiller henne opp..???
Hun rundere bra allikevel da og finner Ragnhild ved steinrøysa på høyre side.
Et stykke før hun fant Ragnhild hadde hun et slag der hun var ute LENGE... Jeg begynte å mistenke at hun hadde tatt av nedover mot grustaket der Kaare og Aud la ut spor. Hun kom etterhvert tilbake, ganske pest...(men uten melding heldigvis...). Fikk en liten pause før hun fortsatte i god fart.
Etter funnet av Ragnhild gir jeg beskjed til Ola, på samband, at vi nærmer oss toppen der han er.
Da hører jeg plutselig stemmen til Steffen på sambandet. Hører ikke helt hva han sier, og prøver igjen å få kontakt m Ola. Da sier Steffen at Isi er hos ham...! Han lå jo etter Ola..., men i kanten på myra. Isi har tatt et kjemeslag på venstresiden og funnet ham mye tidligere enn jeg trodde.

Ja, ja, gjør jo ikke noe det da. Vi fortsetter. Jeg sender henne nå kun på høyresiden et par ganger, fordi hun allerede har dekket venstreside. Finner Ola på toppen, etter at jeg prøvde å lokalisere ham ved lyd..som Isi hørte... Ikke ofte hun får påvirkning (kanskje 1-2 ganger pr år..), så det gjør ikke så mye.
Runderte videre ned mot gården. Isi går bra og på venstresiden forsvinner hun igjen. Så plutselig gir Helen beskjed om at hun har funnet henne. Hun ligger lengre fremme og på andre siden av grusveien... Vi har ikke sett at hun passerte midtlinja.
Da er vi kommet til 800 m, men jeg legger ut Steffen en gang til like overfor gården, på venstreside. Hun finner ham greit og da avslutter vi. Det ble 6 funn til sammen, de fleste på slutten av løypa. Isi virker ikke sliten, hun har nok fått opp kondisen etter alle de lange turene i romjula :-)

Etter lunsj delte vi oss opp. Jeg hjalp Ragnhild med meldingstrening og Nina med felt.
Jeg ville også ta en kort økt med kun funn, og at Isi skulle stå i ro ved meg før jeg sendte. Vi starter litt oppi løypa, ved steinrøysa, fordi de andre trente inni høye skogen.
Sendte rett på Nina, Isi gikk rett ut og i funn (rett i lek, dvs mat...), neste på Ragnhild. Her tok hun en slik liten "runde" (10m ut og en bue og så inn til meg igjen). Neste forsøk gikk rett ut og i funn. De to siste gikk veldig bra. Rett ut, langt ut og i funn! Må nok veksle litt og kjøre endel funn når hun sendes fra midtlinja. De fleste funnene kommer nok etter passering.

Ingen kommentarer: