lørdag 17. januar 2009

Rundering i snøstorm

I dag var vi noen som skulle rundere i Vigreskogen. Tilsammen 9 stk møtte opp i sterk kuling, 2 plussgrader( som nok var minst 6 kalde) og etterhvert begynte det også å snø...
Det er ikke mange som tilbringer så mange timer ute i slik vær, vi var ute fra 10 - 16.30. Heldigvis for gode klær, jeg var tørr og fin under det kliss våte yttertøyet :-)
Jeg er egentlig ganske fasinert over naturkreftene og vind er en av mine favoritter i så måte. Trærne tok jo selvsagt av for noe av vinden, men det suste godt i tretoppene, og ble man stående for lenge i ro ble det skikkelig kaldt. Der ute i Vigreskogen er det en masse gamle master og det suser skikkelig i dem når det blåser. Det var såvidt vi hørte hva vi sa på radioen til hverandre...

Isi er klar. Bildet er tatt av Krissi før snøstormen satte inn for fullt:


Isi var først ute i dag. Jeg fortsatte med opplegget fra onsdag. Vi ( Aud, Kaare, Krissi, John og jeg) skulle rundere første økt i den lange løypa og så bytte med de andre etter lunsj.
Isi gikk rett i lek i dag også og ingen tegn til bittnapping i starten. Det har vært en stund siden dette nå, kan faktisk ikke huske når hun gjorde det sist.
Jeg startet med 4 funn så ble resten en blanding av blindslag og funn opp til "krysset" på ca 450 m. Endel av funnene (de fleste faktisk) fikk hun når hun ble stilt opp, og hun fikk to funn etter hverandre noen steder.
På første slaget tok hun en slik "tullerunde" før hu føyk ut og fant John. Også en gang senere hadde hun en "tullerunde" før hun gikk ut. Resten av de stående utsendingene gikk veldig bra og passeringene gikk bra hele tiden.

Isi har funnet John. Bildet er tatt av Krissi:


Da vi kom til "rådyrplassen" var Kaare 3 meter oppe i et tre. Isi var lenge ute og han hadde sett at hun jobbet og sirklet i store sirkler rundt og rundt. Ikke lett å følge ferten fra treet (dvs fra Kaare da..) i denne sterke vinden. Hun ble etterhvert ropt inn. Jeg ønsket ikke at hun skulle ta bittet på ferten av ham, og fikk ham ned fra treet, slik at det også var lettere å belønne direkte.
Figuranter i tre er et moment vi ikke jobbet med i dag ;-) så du skal få lov å klatre i trærne en annen gang Kaare!
Mot slutten ble hun også i overkant selvstendig. Hun ble sendt ut på venstresiden og forsvant. Planen var noen blindslag før hun fant Kaare igjen mot slutten. Slik ble det ikke. Vi så ikke at hun passerte midtlinja, så det må hun ha gjort langt fremme og så løp hun selv over og fant Kaare som lå lengre fremme på høyresiden. Tror dette skjer når hun kommer inn mot midtlinja og der får ferten av figuranten. Da er det jo helt rett å følge opp det og ikke løpe tilbake til meg ;-)


Klar for utsending. Bildet er tatt av Krissi:


Så var det tid for lunsj og etterpå satte snøstormen inn for fullt.
Andre økta var det vår tur til å være i "lilleløypa". ville kjøre samme opplegg. Oppstilling og så funn, hele skogen igjennom (den er bare ca 2-300 m..). Det gikk så det suste og Isi jobbet veldig bra. Gikk rett i lek. Det ble vel ca 4-5 funn på hver side før vi var ved "veis ende".
På ene siden fikk hun ofte litt hjelp av vinden som kom rett mot oss. Hun fikk Aud i nesen (Auda...ikke godt...he..he..) og løp som en gal. Hun nærmest dro seg ut av hånda mi når jeg stilte henne opp. Det var litt vondt å holde henne fordi jeg hadde tykke vanter på.

Vi avsluttet dagen med et meldingsmoment. Helen hadde tatt med utedressen til Thomas (1 år) slik at hundene fikk øve på melding på klær som luktet baby. Jeg la den litt over en streng fra en av mastene, men den berørte bakken. Vi gikk inni "lilleskogen" og Isi fikk ferten av den, løp ut på den åpne marka ved huset og meldt fint på dressen.

Vi fikk også et forhåndsvarsel om aksjon på Karmøy, der en 11 år gammel jente var savnet. Hun kom heldigvis til rette i god behold, så vi slapp å ta turen over fjorden i stormen...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var nok lurt å ha på Goretex i går. Kjeledressene våre var ganske tunge og våte da vi kom hjem. Litt våte var vi også, så det var godt å komme hjem å fyre i ovenen. Det ble ingen kinotur når vi først hadde fått varmen i både huset og i oss, fridtet det ikke noe særlig med en bytur i uværet :).

Tone sa...

Goretex er bra i allslags "drittvær", og det har vi jo endel av her i vest... Men utifra det Krissi fortalte i går, så er været enda værre nordpå, alltid.. (tror du hun tulla??)
Bare man har tykke nok klær under goretexen så fryser jeg ikke. Det er sol og varmt vær jeg synes er verst. Da funker ivertfall ikke goretexen...
Da må andre ting på kroppen :-)
Det har jeg lært "the hard way", som var første året mitt i NRH og jeg reiste på hovedkurs (1995) til Starum, i steikende SOL og 30 grader, med bare goretex i sekken... Det var jo bare det jeg hadde trent i, frem til da, her hjemme. Ante ikke hvordan det var å bruke goretex i 30 graders varme og SOL... :-D
Gjett hva det første jeg kjøpte, da jeg kom hjem, var???

Anonym sa...

Nå er jo "nordpå" et ganske vidt begrep, så mange "nordpå" er nok ikke helt enig. Men på Andøya (i havgapet med Island og Grønland som nærmeste "fastland" mot vest), så er en sånn liten snøkuling vi hadde på lørdag stort sett vanlig takst fra oktober til mars/april og noen ganger mai hvis vi var "riktig" heldig! :-)
Selv om det blåser mye på vestlandet, er det likevel relativt lite i forhold til der oppe..

Anonym sa...

Ja, i Mosjøen e dæt feks aldri så stygt ver :). Men så en man jo bærre i midt Norge då, og dar e dæt jo bærre fint ver, så vidt e kan husk. Hmm, men så e det jo sånn at ein oftes huskæ solskinnsdagan bæst :)