mandag 13. april 2009

En mystisk boks og en mobiltelefon funnet...

Dette er status over hva Isi har funnet i løpet av påsken, ja og så noen figuranter også ;-)

Det var en dag her i påsken at jeg skulle ta noen orienteringsposter på Bogafjell. Ved nest siste post, inne blant noen tette og nedfalne trær, lå posten.
Isi smøyg seg under og over nedfallstrær og plutselig ser jeg hun har noe svart i munnen...
Hun var på vei til meg og slapp en mobiltelefon ned foran meg, like hel... Den virket å være i orden, men batteriet var sikkert tomt. Ringte til Nina, for jeg hadde truffet dem på turen. Var det deres mobil? Nei, det var det ikke.
Da jeg kom hjem skrev jeg inn på orienteringssiden til Gandal idrettslag (de som legger ut postene) at jeg hadde funnet en mobil.
Ikke lenge etterpå ringer en kar fra idrettslaget og sier de har mottatt en mail fra en som hadde mistet mobilen sin i nærheten av den aktuelle posten.
Han tok senere kontakt og fikk igjen mobilen sin. Han var veldig glad for det og forstod ikke helt at en hund kunne klare å finne igjen mobilen hans. Jeg fortalte da at hun var redningshund og at vi også trente på å finne ting med menneskefert på :-)

I dag vart vi (jeg og Gro) en liten tur i Vagleskogen for å orientere. Kom ikke gjennom alle postene for Maja var uheldig og skadet labben sin. Hun blødde fra et typisk glasskårkutt i tredeputen :-/


Vi fikk "bandasjert" Maja med Gro sin egen sokk og merkebånd til å holde på plass alt. Så gikk vi mot bilene opp igjennom skogen. Like ved et steingjerde, ser jeg at Isi viser interesse for noe inni/under steingjerdet... Jeg går bort for å se og regner med at det er noe spiselig, et gammelt eple eller noe i den duren... men da ser jeg noe hvitt under noen steiner. Jeg er litt nysgjerrig og løfter bort steinene og ser en hvit pose med et lite skrin oppi.
Det er sikkert narkotika eller utbyttet fra et ran.... tenker jeg, har vel lest for mye påskekrim... he..he... :-)
Og spenningen stiger i det jeg tar skrinet opp og åpner det.
Men det var vel langt fra dette i skrinet. Det var en geocatchingpost. En slik som du, via nettsider, finner kartreferansen på og så via GPS èn finner ute i terrenget. Det lå mange rare småting oppi skrinet. Vi kunne ta en ting men da måtte vi legge noe tilbake og skrive dette opp. Vi hadde ikke noe å legge oppi, så vi bare pakket det fint sammen og la det på plass.

Husker at jeg har lest noe om dette tidligere, og det høres litt spennende ut. Her er litt mer info.
Geocatching i Norge

I det jeg lette litt rundt på Gandal idrettslags sin nettside fant jeg en side med et interaktivt kurs i orientering. Det var litt artig og sikker kjekt for å lære mer om orientering.

2 kommentarer:

aud sa...

Synd at Maja kuttet seg i poten. det er så irriterende med folk som kaster søppel i naturen. Hundebæsj blir bare barnemat i forhold til farlige gjenstander som folk slenger fra seg. Det er jo ikke bare hundene som kan skade seg på disse tingene.

Gro sa...

Enig med Aud. Det er noe h.... dritt med disse glassskåra som ligger og slenger. Heldigvis var det ikke et dypt kutt, og trengte ikke vet-besøk heller, men det blir jo en ukes tid med ro og bandasjering + plastpose på hver gang vi skal ut med henne.... kjedelig.

Ellers var det jo spennende med den boksen....har aldri hørt om dette før jeg. Var sikker på det var en halvkilo hasj eller lignende jeg. : )