lørdag 4. april 2009

Påsketrening i Gravdal


I dag, palmelørdag, var det strålende sol og en fin temperatur. Det var rene "sommerstemningen"... ivertfall i starten på dagen. Det ble litt kjøligere når havdisen kom sigende litt utpå dagen.
Isi fikk et teigsøk i dag. Sylvelin var forsvunnet i "ørneland" (der vi har sett ørn tidligere). Ola ble med meg og Isi og vi gikk nedover grusveien. Måtte komme oss inn i terrenget nedenfor der hvor Sylvelin hadde gått inn. Det var jo ikke vits å sette henne rett i sporet i dag. Det er et stort strømgjerde langs nesten hele området, men jeg ringte til bonden for å høre om det var trygt å komme over. Det var jo ikke dyr ute, men man vet jo aldri...Jeg tar ivertfall ikke borti for å prøve...
Bonden sa at en annen hadde ansvaret for strømmen, men han var 90% sikker på at strømmen var av.
Godt jeg hadde med Ola, for han turde da å kjenne på gjerdet - og strømmen var av. Så da var det bare å buksere Isi og oss over gjerdet.

Så var vi igang. Det var knallvarmt å gå i solsteiken og Isi var nedi mange myrhuller for å kjøle seg. Første skikkelig varme dagen. Glad jeg hadde med vann i flaska mi. Hoggormen var også ute...Ola så en som lå og kveilet seg.Vi søkte i ca 1.5 time og jeg følte at området var dekket, men Sylvelin var ikke funnet.... Tok kontakt med henne på sambandet og kom da etterhvert frem til at hun lå utenfor teigen.
Pytt, pytt, det er slikt som skjer. Vi gikk mot området hun var i og på 2-300 m slår Isi fint og løper ned og melder.


Sylvelin er funnet:
Vi fikk ivertfall søkt en stund før funnet kom og det er bra!

Slik var loggen. Vinden var ganske bra og kom stort sett fra sør og sør/vest, samt litt dreining "allestederfra" innimellom:


Fornøyd Isi på vei tilbake med veska si:En liten filmsnutt fra dagen i dag og fra ca 1 år siden:

2 kommentarer:

Krissi sa...

Jeg måtte bla gjennom bloggen min for å finne ut når vi var i Gravdal for ett år siden, og det var 29. mars i fjor. Ganske nærme ett år siden, og ganske stor forskjell i temperatur og vær. :-)

Tone sa...

Ja, da var det svinkaldt og surt...
Trodde årets vinter var sur og kald, men det er nok slik hvert år, innimellom ivertfall... Rart hvor fort man glemmer... ;-)

Våren er "lumsk" slik, plutselig varmt og deilig og så like plutselig kaldt og ufyselig igjen.