mandag 20. april 2009

Isi på SPA...

Eller ivertfall nesten. Hun fikk en skikkelig god "omgang" med massasje fra topp til tå :-)



I går kveld kom Merethe (tidligere politihundefører) + ei anna, som tar samme utdanningen, hjem til oss for massere Isi. De to holder på med en hundemassasjeskole og i den forbindelse trenger de mange hunder å "øve seg på".
Så de som har lyst til å la hunden bli massert, kan ta kontakt med Merethe på tlf 911 16 025. Det er helst i helgene hun har tid til dette, men det koster ingenting nå mens hun øver seg :-)
Jeg kan virkelig anbefale dette, tror det er veldig nyttig for hundene våre!


Først stryker hun over hele ryggen og musklene for å varme de opp. Etterhvert ble det mer knaing osv. Isi kunne sitte (eller stå) mens hun knadde på ryggmuskler og sikkert noen andere også...
Her er det nakkemusklene som blir knadd:





Så måtte hun ligge ned på ene siden og så på andre siden, mens muskler på sidene og ved/på beina ble behandla.

For Isi sin del så syntes hun det var deilig, stort sett. Hun slappet godt av på madrassen, men de fant noen ømme og stive muskler både her og der... og da reagerte hun med å snu hodet mot stedet. Andre ganger virkelig nøt hun det, med smale øyer som neste lukket seg...

Tror det er veldig nyttig at vi gir hundene massasje for å forebygge skader. Man får også ut slaggstoffer og myker opp musklene. Vi er nok for lite flinke til å varme skikkelig opp, trappe ned og å tøye ut etter trening og lange turer. Massasje (noen "grep") kan man lære seg selv og ta på hunden innimellom. Isi skal ha en ny time om ikke så altfor lenge, for å myke opp og strekke ut enda mer.
De anbefalte også et spesielt dekken til bruk i bilen. Dette teppet reflekterer varme og holder muskler og hunden varm. Hunden kan da jobbe bedre og med mindre sjanse for skader.
Dette dekkenet/merket heter "Back on track" og det selges av Kristin M og Ghita i agilitishop (heldig for oss! ) :-)
Les mer om dekkenet her og her.

1 kommentar:

Ghita sa...

Takk for reklamen Tone :-D