søndag 20. september 2009

Trening med 330 skvadronen

Her henger vi...

I dag var vi 10 ekvipasjer fra NRH Sør Rogaland distrikt som fikk trene på tilvenning til helikopter, samt firing opp/ned til helikopteret.
Vi hadde også et lite søk etter figurant rett etter at vi kom ned fra firingen, for å sjekke at hundene kan søke og melde rett etter en opplevelse som stresser/berører dem i ulik grad. Det er en kjempenyttig erfaring å ta med seg for både hunder og førere, og så er det jo litt gøy da :-)

Først tok vi en briefing inne angående regler og sikkerhetsrutiner, samt hva vi skulle trene på. Så gikk vi ut i hallen og fikk der prøve to momenter
-Heising opp i en krane, samt lære hvordan ta av/på selen på seg selv og hunden
- Gå inn og ut av helikopteret mens det stod i ro i hallen.

Inn og ut-trening:Vi tørrtrener på selen og heising:Jeg og Isi heises opp i heisekranen:Så var vi ute og gikk på nytt inn i helikopteret, satte oss ned noen minutter før vi gikk ut igjen. Første gang med motoren på og andre gang med både motoren og rotoren på.

Isi var riktig lekker med heiseselen og munnkurven på:


Vi trener på å sitte i ro med hundene inni helikopteret:Så skulle vi heises opp når helikopteret hang 20 - 30 m over bakken. Vel inne tok vi av oss krokene og satte oss ned på setet ca 1 minutt før vi koblet oss på igjen og ble heist ned igjen.

Jeg og Isi gjøres klare til løft:


Der er vi på vei oppover, det kribler litt i magen...:
Isi taklet det fint. Vi har jo gjort dette tidligere og hun er rolig og fattet. Det er nok ikke det kjekkeste hun gjør...men hun aksepterter situasjonen, holder seg rolig, og i søket etterpå fungerte hun kjempefint.
Vi gikk igjennom hallen og ut på baksiden. Der var en fotballbane og et skogholt. Inni skogholtet lå Gro (søstera mi) og ventet.
TUSEN TAKK for at du stiller opp som figurant, gang etter gang :-)

Isi fikk ferten av henne og løp inn i skogen, tok meldingen og kom tilbake. Greit å se at det fungerer selv etter et løft. Løftingen var ikke så langt unna oss, så vi hadde også masse lyd/bråk fra helikopteret, mens vi søkte. Det er jo også reelt og et greit moment å ha prøvd.

Isi kommer på påvisning:


Alle fikk en runde hver mot figuranten og det gikk flott med alle sammen :-)

En STOR TAKK også til mannskapet på seakingen i dag. Utrolig kjekt og nyttig for oss å få trene på disse momentene. Det er nok også nyttig for dem å få trene på å feste selen på hunden, samt å ta imot to stykker i døra der oppe...
Som takk fikk de hver sin NRH caps og var riktig så fjonge :-)Her er vi alle sammen unntatt hundene som var i bilene. Dvs to valper fikk være med. Jeg holder Hugo sin nye valp Fox og Kristin M hadde med en sheltievalp:


Flere bilder her.

1 kommentar:

Sonja Hansen sa...

Ser ut som dere koser dere ja. Isi var da riktig søt med utstyret på plass :)