lørdag 26. mars 2011

En kjekk dag med retrieverklubben

I dag skulle jeg være instruktør for bruksgruppa til retrieverklubben. Stedet var Sviland og det var strålende sol omtrent hele dagen. Men temperaturen var lav (1-2 grader) så det var ganske kaldt.

Jeg dro til Sviland fredag ettermiddag for å legge et spor for Isi. Greit at hun får jobbe litt, for det blir mest ligging i bilen om lørdagen. Hun fikk også en liten runderingsøkt, før lunsj, og fikk stå utenfor bilen i pausene våre, så hun fikk da luftet seg litt... :-))
Jeg var på Sviland i god tid lørdag morgen og tok sporet før vi startet med de andre. Det hadde da ligget nesten 16 timer. Isi ble satt på et kort oppsøk og hun tok rett vei og fant etter 15 m første gjenstand.

Isi er igang på sporet:

I gang igjen etter å ha avlevert 1. gjenstand:

Etter å ha krysset en sti finner hun neste gjenstand, her kommer hun med den:

 Jeg var litt "bissi" med å ta bilder/film, så jeg glemte helt å ta på gpsèn fra starten...
Etter gjenstanden dro hun på og jeg hadde ikke trodd at sporet var 16 timer gammelt. Men det hadde ikke vært nedbør siden sporet ble lagt og det hjelper MYE!

Fikk filmet litt også. Her går det over stokk og stein og over bekker og mellom trærne... ikke lett å håndtere kamera og samtidig gå og helst ikke tryne... På denne snutten går det fint framover, over bekken og så tror jeg hun kjenner ferten av en gjenstand, for hun begynner plutselig å sirkle - og så bråstopper hun og plukker gjenstanden - Flink jente:


Her fortsetter vi, ikke lett å snirkle seg mellom trærne med bare en hånd ledig til lina. Jeg må slippe lina og kaller henne inn igjen, får da også en kontroll på om hun er på spor - og det er hun , for hun fortsetter retningen hun kom inn fra. Plutselig er det ikke mer strøm på apparatet... og da blir det ikke mer filming:

Da kommer jeg på at gps ikke er påslått. Får satt denne på sånn at resten av sporet dokumenteres:
Grønn er fredagens utlegg og blå er lørdagens spor, fra der jeg tok den på:
Litt rart å se at på loggen ser det ut som om vi krysset bekken og så fant slutten, men slutten lå rett før bekken. Tydelig at gps èn ikke er helt nøyaktig her inni den tette skogen.
Jeg hadde også lagt inn endel terrengskifter i dag (eller i går da...). Hun gikk fra "dødt gress"/lyng til mosebunn og fra mosebunn til barnålsbunn og derfra igjen over i "dødtgress"/lyng. Siste del var også barnålsbunn. Det gikk overaskende bra må jeg si. Spesielt barnålsbunn kan være en utfordring på gamle spor. Nå var jo ikke sporet såååå gammelt da, vi har jo den siste måneden gått 7-8 gamle spor (fra ca 20 - 24 timer gamle). Men hun var på sporet hele tiden. Der sporloggen viser at jeg er utenfor, der er Isi i sporet og jobber, men jeg tar innimellom noen "shortcuts" for å innhente henne, eller for å "fange" lina igjen...
Sporet var ca 500 m og Isi fant 4 av 6 gjenstander og slutten!!!

Senere på dagen får Isi ei runderingsøkt. Får noen nye figuranter, veldig kjekt!  Hun starter med 4 funn - rett i lek. Så noen blindslag ( 4-5 tror jeg) så funn igjen - rett i lek. Så noen blindslag til før et nytt slag, kjempeframdrift og funn av Gro (og her fikk hun ikke hjelp av vinden - men dro langt fram allikevel). En kjekk økt som gikk bra selv om hun hadde en drikkepause og en badeisorpa-pause.... ;-P

Her er noen runderingsbilder som er tatt av Gro:

4 kommentarer:

Gro sa...

Fin ny layout! Takk for en fin dag på Sviland. Alltid veldig nyttig med tips og innspill til treningen. : )

Aud Venke sa...

Isi er ein ivrig og kjekk hund å vere figurant for. Ho var veldig klar til å springe vidare når leiken var over. Kjapp lita dame.

Såg på filmane. Lar du henne kome inn med funn i munnen? Tente meg litt for Ekko gjer det (har ikkje lært han enno, men han gjorde det automatisk) og eg begynte å lure på om eg burde lære han å markere med sitt eller dekk.

Tone sa...

Isi er lært å avlevere gjenstander hun finner i sporet, inne hos meg. Som en apporteringsøvelse. Det ligger så lett for retrieverne (de fleste) å apportere, så da synes jeg det er enklest å la de apportere.

Så hvis Ekko "automatisk" kommer inn med gjenstandene, hvorfor vil du da lære ham sitt- eller dekkmarkering?

Aud Venke sa...

Det var det eg òg brått lurte på. Har vel fått tips om at no må eg lære han å markere på gjenstandar. Men så tente eg ikkje heilt. Og då eg såg Isi, tenkte eg: sånn vil Ekko og melde. Det er det mest naturlege for han. Så no trur eg at eg dyrkar det som fall naturleg for han :)