torsdag 24. mars 2011

Rundering i "nytt" terreng og figurant i "fugletitterhus"

"Nytt" terreng for anledningen. Nytt i anførselstegn, fordi vi i tidligere tider også trente her. Da var det mer skog, nå var ene siden av veien hogget ned, og vi sluttet å bruke terrenget da vi ble så mange at det ble for liten plass. Men nå som vi er på 4 ulike lag = færre personer pr treningsted, om onsdagene, så kan Skjæveland (eller Loneskogen som det står på kartet), igjen tas i bruk. Ivertfall en stund framover. Har hørt rykter om at mauren invaderer terrenget her når det blir varmt.... Isi har imidlertid ikke trent i dette terrenget tidligere, så for henne er det nytt.
Det er et greit terreng å trene moment i, både spor og rundering (korte runderinger). Litt folk og hunder og hester går det der innimellom, men det må hundene våre (og hundeførerne...) lære seg å takle. Det er egentlig fint at vi får litt forstyrrelser innimellom. Hvis hunden ikke er vant til forstyrrelser, gjør man det bare enklere, slik at hunden lykkes allikevel. Gir påvirkning eller trekker figurantene lengre inn f.eks.

Jeg visste at det var et høyt "fugletittehus" her nede ved elva/våtmarka og hadde lyst å ha en figurant oppe i det. De andre la jeg ut jevnt utover i løypa. Isi fant Krissi på andre slaget, hun gikk rett i lek her. Da hun skulle inn til meg (som var på midtlinja) tok hun bittet før hun forlot Krissi. Hun fikk dermed påvise Krissi en gang til, for jeg så tydelig på henne at hun ikke var ferdig med henne :-)
Isi har alltid på seg fastbittet, også når jeg lar henne gå rett i lek, og det hører til sjeldenhetene at hun tar bittet i denne settingen der hun egentlig bare skal inn og passere. Hun er egentlig veldig rask på "avtrekkeren" og melder raskt og tidligere/innimellom litt vel raskt (på avstand) samt at hun for noen år siden feilmeldte på første eller andre slaget. Det å gå rett i lek ganske ofte, var og er fremdeles et av tiltaka jeg gjør for å få henne helt inntil figuranten før melding. Og *bank i bordet* hun har ikke feilmeldt på flere år!!!

Så ble det en 3-4 blindslag før hun fant Ola. Så etpar til før Ghita var funnet. Da var det bare Gro Elin igjen, nede i "fugletittehuset". Isi ble sendt nedover mot elva og hun fikk tydelig ferten av Gro Elin. Hun lette litt og stoppet så på ene siden av "bygget". Hun tittet oppover og da fikk hun nok mer fert, så da meldte hun der - veldig bra, for det er flere meter opp til der inne Gro Elin satt, og hun kunne ikke se henne. Det var trapp opp, men det var tydelig at ferten kom ut en av tittelukene oppunder taket der.

Bra jobba Isi - så fikk hun belønningen sin og var godt fornøyd:


Ingen kommentarer: