søndag 13. mars 2011

Overværssøk i snøen på Tjessheim

Kong vinter har det litt morro med oss for tiden...  snøstorm ene dagen og så plussgrader og snøsmelting den neste.. det er vel våren i et nøtteskall det :-) Hele forrige uke var preget av snøvær, mye vind, regnvær, snøbyger, snøstorm osv... Vi avlyste den planlagte turen til heis om lørdagen (til Tjørn) for å søke etter gjenstander som hadde ligget ute en stund (+ figurantsøk) pga snø og vind - en dårlig kombinasjon.
Som alternativ satte vi opp overværstrening på Tjessheim, like ovenfor Sviland, bare litt høyere opp.

Hjemme var det lite snø, men da vi kom til Tjessheim var det mye snø...  og SOL, lite vind - et fantastisk vær!!! Heldigvis har jeg vinterberedskapsutstyret klar i bilen ( ski, truger og spade...). Fant fort ut, etter en liten luftetur på beina, at skia måtte på i dagens søk.


3 stk gikk ut og la seg som figuranter og de var godt utstyrt. En sekk med belønninger til alle hundene, jervenduker, underlag og noen utstyrte seg med fotoapparat (morro og se film av hundene og oss etterpå).


John og Odin startet og da de hadde funnet Aud kunne jeg og Isi starte, Ronny startet da jeg hadde funnet Aud og slik rullerete vi oss gjennom 6 ekvipasjer og var ferdige i god til før årsmøtet til NRH om kvelden :-))

Første figurant fant Isi lett. Den lille trekken som var, kom stabilt inn sørfra. Vi gikk (jeg på ski altså...) et godt stykke nedenfor traktorveien inn mot første grinda. Isi slo tydelig på figuranten og satte avgårde opp igjennom bakkene.  Helen var funnet og Isi fikk kose seg med blodpølse...

Isi på vei over bakkekammen mot Helen:
Så gikk vi videre, det var fint skiføre og bortsett fra en tryning rett ved grinda (litt vanskelig å stoppe...) så gikk det strålende. Da vi nærmet oss neste figurant, merket jeg at trekken hadde snudd. Den kom plutselig mer østrfra og jeg skar da av den opprinnelige ruta og kjørte nedover i søkket/myra. Her nede fikk Isi ferten av Aud og løp oppover bakken.


Her kommer hun tilbake med melding: 

Aud er funnet: 

Vi gikk så videre på den planlagte ruta og på toppen av bakken dro Isi nedover mot høyre. Hun var vekke ei stund og kom så inn igjen. Merket også her at trekken varierte og kom mer østrfa enn hva vi trodde da vi bestemte hvor figurantene skulle være. jeg visste heller ikke helt hvor Kaare var. Iom at Isi hadde slått på noe tidligere så regnet jeg med at hvis vi beveget oss nedover der så ville hun kanskje få mer fert. Vi gikk nå ned mot enden av vannet og Isi får igjen ferten av Kaare og nå er vinden tydeligvis mer stabil for hun løper nå helt til hun finner ham. Han sitter inni jervenduken og jeg tror det er en stein helt til Isi logrer med halen og snur... Da skjønner jeg at det er Kaare og at hun har tatt bringkobbelet og er på vei tilbake til meg.

Kaare er funnet og Isi koser seg:

Isi fikk mange snøballer i fanene, skulle nok hatt på den røde trikåen...:

Jeg er på vei tilbake og går forbi John som venter på Helen og mist: 
Avslappa stil...

Her er jeg figurant for Speedy:

Og her kommer Odin og finner meg. Han har halsmelding/pendelhals.
Han blir litt forstyrret av leken med hunden foran (speedy) rett nedi bakken:

1 kommentar:

Gro sa...

Så deilig ut i sola der oppe i snøen. : )
Kjekt med filmer.