søndag 6. mars 2011

En lørdag med retrieverklubben i Sælandskogen

Da var det tid for en ny dag sammen med bruksekvipasjer fra retrieverklubben. En fin dag med mye sol men det var ganske kaldt pga vinden. Det var 6 ekvipasjer som stilte til start... (er visst litt VM prega..?) Og vi vant akkuratt NÅ 5 mila - HURRA HURRA HURRA!!!!!

Puhh... godt VM er over, det tar på.....

Tilbake til lørdagen. Alle 6 ekvipasjene jobbet bra og jeg håper de fikk noen tips de kan bruke videre. En trivelig gjeng som koser seg sammen med hundene sine i skogen :-))

Gro og Maja, "Runder":
  

Maja kommer med melding:

Etter at alle hadde fått trent en runde fikk jeg en liten økt med Isi også. Hadde satt ut 3 figuranter og en sekk. Fant første figurant greit. Hadde melding i dag og det gikk bra det. Andre figurant var noe langt ute (80 m) og det var ingen hjelp av vinden, så da vi prøvde å finne ut hvor figuranten var fikk vi et klapp og Isi forsvant som "et skudd i natten"...

 Isi fant Aud Venke inni en ponsjo:

Noen blindslag etterpå og så funn av sekken. Fin melding og påvisning. Videre noen blindslag. Isi gikk litt kort ut på noen av slaga men det gikk fint å sende på nytt. Det var brukt terreng/tråkket ut til ca 20-30 m og vet ikke om det gjorde at Isi noen steder gikk litt kort?  Til slutt fant hun Gro som lå ved brua/elva.

Etter vi var ferdige ble det en liten tur langs vannet med Gro og Maja. Herlig med sol:

Har lurt litt på om dette terrenget kan brukes til lagtrening om onsdagene, når vi ikke er så mange. Det eneste er at det er litt snaut opp til veien og der kjøres det fort.... Det er på det minste ca 100 m og på det meste ca 150 m opp til veien,  men det løper jo våre hunder innimellom. Litt farlig for det er en liten skog rett over veien også, på andre siden. Og hundene kan få ferten av rådyr eller noen som går tur/legger spor på andre siden. 
Det er et fint terreng ellers, ei kort runderingsløype (maks 3-400m) og litt sporterreng på andre siden av veien og litt momenttreningsterreng feks sende opp bratte bakker, over steiner/urer ol på andre siden av elva. Vi får se. Har andre vært der og ev hva synes dere om avstanden til veien? Det går jo an å ha endel funn på den siden mot veien og da sikrer vi oss jo bedre. Kjekt med nytt terreng. Det blir også snart satt opp andre onsdagsterreng enn de (fleste) vi har nå, vente bare til det blir litt mer lys om kveldene sånn at vi blir litt kjent i områdene. Dette er forholdsvis begrensede terreng, men det er viktig med litt variasjon.

2 kommentarer:

Aud sa...

Kanskje litt kort til veien, som du skriver så kan jo hundene våre av og til løpe langt ut. Men gikk det ikke en sti/vei lenger inn og opp mot høyden?

Gro sa...

Tusen takk for en flott dag med gode tips og inspirasjon til videre trening. : ) Vi setter stor pris på det!