torsdag 16. juli 2009

Fjellferie - første uka


Mandag (13/7) reiste vi til Tjørn (Bjerkreimsheiene) for 2 uker :-) Værmeldingen var ikke den beste, men det har blitt mye bedre enn ventet. Gro og jeg + hundene reiste opp mandag, Roald og Anders kom tirsdag. Eirik ble igjen på Helgøy og kommer om ei ukes tid.

Vi var sene opp mandag, var vel fremme i 21.30 tiden. Etter å ha båret inn masse bagasje (skulle vi være der i en hel måned....??) og deretter mangfoldige poser med mat..., måtte vi sope/rydde plassen foran døra. Sauene hadde klart å komme innenfor gjerdet og det var bokstavelig talt en masse dritt der... Hundene ventet på terassen så lenge, og også der var det litt sauedritt... de må ha hoppet over et litt lavt gjerde ved terassen for der var begge portene igjen. Omsider ble vi ferdige og ca kl 23.00 spiste vi middag.
Været var meldt bra til tirsdag og vi planla turen til dagen etter. Så litt tv og prat og plutselig var klokka 01.15.... og køya ventet :-)

Tirsdag
Vi hadde bestemt å starte litt forsiktig ang lengde på turene. Etter lange, late dager på Helgøy, uten særlig tur, samt at på hovedkurset fikk jeg heller ikke gått så veldig mye ( i motsetning til deltakerne...), så jeg følte vel at formen min (og Isi sin) hadde vært bedre. Isi hadde vært på Helgøy i 20 dager og der ble ikke turene særlig lange.
Vi ville derfor ta litt rolige turer de første dagene. Tirsdag gikk vi først opp på Trollarinda og så videre innover heia mot Bakketonane. Vi var ute i ca 3-4 timer og gikk vel bare 5-6 km. Været var bra, lettskyet og sola tittet frem. Regnet holdt seg helt borte, en deilig dag :-)

Stemmetjørna lengst borte:


En kjempestor stein:Lunsj, Isi har visst lyst på Gro`s skive (surprise...):Onsdag
I dag regnet det. Og blåste ganske så friskt. Derfor ble det ikke noen topptur. Vi gikk opp til Merstadvatnet og forbi det og videre innover mot Skineldvatnet.

Dagen startet ganske bra:


Tok en runde oppover og vi gikk oss gode og varme. Vi gikk mellom 4.5 og 5 km og i en periode regnet det skikkelig kraftig:


Også hundene syntes det var i våteste laget:


Helt på slutten, på vei ned en bratt skråning, ble vi også overrasket av tordenvær.... Skulle vi gå "i skjul" eller komme oss til hytta...?
Isi reagerer ikke på torden, men Maja liker det ikke og så noe forskremt ut. Gro tok henne i bånd for sikkerhets skyld.
Det styrtregnet og tordenbygene var et par km vekke, så vi tok sjansen på å komme oss nedover mot hytta. Vi var inne i enden av Merstadvatnet. Vi gikk fort nedover og like før hytta begynte det også å hagle... og ikke før hadde vi rundet hyttehjørnet så begynte det å tordne igjen... Puhh - godt å være "i hus". Hundene var søkkvåte og det var sekkene og alt innholdet også. Alt måtte tørkes og både badet og stua ble benyttet til tørking.

Torsdag
Finere vær i dag. Det var litt skyet, men også sol. Noen av skyene så litt mørke ut og vi tok dermed med oss gore-tex klærne. De fikk vi heldigvis ikke bruk for. Oppi første bakken måtte både buksa brettes opp og singleten på. Det var godt og varmt.
Vi gikk først inn til Stemmetjørna og så videre til en topp oppe på Stemmeheia, samt en runde rundt der oppe og så tilbake igjen en annen vei. Det ble en flott dag selv om sola ikke var fremme hele tiden.


Maja og Isi på Stemmeheia:


Det er så stille og fredelig oppi heia her. Lite sau og enda mindre folk. Godt at ikke flere vet om de perlene som finnes her oppi... det er fint å føle seg litt "alene" på fjellet.
På vei ned fra Trollarinda så jeg plutselig en bevegelse til venstre for meg. Og der fløy en stoooor fugl, en ørn!!, det var vi sikre på. Vi så tydelig vingene og de sprikende " fingrene" (fjærene) ytterst på vingene. Den gled raskt ut av syne og vi fikk ikke tatt bilde. Satt litt og ventet men den kom ikke tilbake. Vi begynte så å gå nedover og vi kikket stadig etter ørnen. Plutselig synes jeg at jeg ser en fugl sittende på en stein helt oppe på kammen. Kunne det være ørnen?
Fikk fram kikkerten og syntes det lignet. Men den satt helt stille så det var vrient å se hva det var. Gro har fått nytt kamera og det har 10x zoom. Hun tok et bilde og da så vi tydelig at det var ørnen.
Fotograf Gro:


Her er ørnen tatt med mitt kamera, den er langt vekk,
men allikevel ses den godt også med det blotte øye:


Det var ganske spennende å se noe sjeldent (er det sjeldent...?). Har ivertfall ikke sett ørn her oppe tidligere. Var det en havørn eller en kongeørn tro? Det var ikke mulig å se på den lange avstanden.
Vi var ute i ca 4 timer og gikk ca 8 km.

Ingen kommentarer: