fredag 17. juli 2009

Topptur i flott vær

Pause på Navarsheia, 725 m.o.h.

Fredag, flott vær. Varmt og sol/lettskyet. Vi hadde bestemt oss for å gå opp på en topp vi ikke hadde vært på tidligere. Været var så bra at vi kunne gå i shorts hele veien :-)

Først gikk vi opp til en topp ikke så langt fra hytta. Toppen ligger på 703 m.o.h. Her ses første toppen og varden:Der har jeg vært flere ganger og alltid hatt lyst til å gå videre til en topp ganske mye lengre borte, Navarsheia. I dag skulle vi dit.

Første vardestopp:


Her ses andre toppen og varden på Navarsheia i det fjerne. Dit skal vi:Vi gikk videre etter en liten pause, der vi studerte kart og terreng ift hvor det var lurest å gå opp på Navarsheia. Det er mye bratte skrenter og mange stup, spesielt på vestsiden av toppen. Vi måtte på "baksiden", dvs komme oss opp fra øst.
Så fortsatte ferden ned mot Heiingvannet. Nede ved dette vannet var det vanskelig å gå. Det var mye og høy lyng og mange huller under. Men det gikk sakte fremover og vi nådde foten av Navarsheia. Nå var det bare å komme seg oppover, og her var det bratt.

Men da vi kom opp og så varden og den flotte utsikten var det verdt alle svettedråpene som samlet seg i ulltrøya....

Hundene var først til varden. Det var en stor og flott varde med ei skrytebok der vi kunne skrive navnene våre i. Sven Magnus og Faxi var der i 2005, så vi da vi leste i boka:


Vardebokskriving på Navarsheia:Dette er en lite beferdet topp, merkelig nok. Det er en flott varde som ses i mils omkrets og utsikten er utrolig flott i alle retninger. I tillegg var det mange fine steder på vei opp hit. I år hadde kun 8 "grupper" ( fra en mann til flere sammen) vært her oppe.

Utsikten mot Skykula og Gaupelemfjellet i øst:


Flott utsikt mot vest, bl.a. mot Stemmeheia:

Gro foreviger den flotte utsikten. Det er mye stein her ja...:


Vi tok matpausen der oppe i ly av varden. Etterpå gikk vi nedover igjen, nesten samme vei som vi kom opp. Noe annet var omtrent umulig pga det bratte fjellet.

Vi var ute i 5.5 time og gikk litt over ei mil. Det var en herlig tur, selv om det var litt vanskelig å gå oppe ved Heiingvannet. Vi merker at formen er blitt bedre kun etter de 4 dagene vi har vært på turer her oppe. Men så er terrenget ganske krevende og ulendt med mye opp og nedoverbakker, så vi får "kjørt oss", selv om ikke turene er milelange....
Det viser profilen på sporloggen fra dagens tur, vi har gått noen høydemeter i dag ja:

Flere bilder i webalbumet.


Ingen kommentarer: