fredag 3. juli 2009

HKEMN - siste innspurt

Nå nærmer uka seg slutten. Ekvipasjene har vært veldig bra og har jobbet mye i varmen. Viktig å tenke på vann, vann og vann, samt pauser i slikt vær :-)

Det er fremdeles sol og varmt vær, og det har vært slik hele uka, nesten utrolig, men bare nesten, for de 3 siste åra har det vært slik når vi har vært på hovedkurset her i Rinnleiret.

I dag, fredag, var det på ny utkalling til en leteaksjon. Hele "A-tren" laget reiste oppover kl 8.30. Ei dame på 54 år var savna fra hjemmet sitt på Inderøy.
I dag fikk ekvipasjene søkt litt og jeg fikk jobbet ca 1 time i ko. Dama kom heldigvis selv tilrette ca 1 time etter at ekvipasjene "våre" kom ut i søk.

Operativ leder Lars Kirksæter:Det er litt spesielt når 14 hundeførere ankommer likt til et ko.
Lars, som er OL (operativ leder) i Trøndelag, løste dette på en glimrende måte. Han stoppet alle sammen et lite stykke fra ko. Så reiste han opp og snakket med innsatslederen i politiet og så på parkeringsforholdene, bl.a.
Mens alle HF ventet, fikk dem klargjort samband, gps og sekker. Så da vi rullet inn i ko, var alle klar og vi brukte minimal tid på å komme i søk. Alle var veldig flinke og veldig proffe.
De bilene som hadde 4-hjulstrekk ble dirigert opp på ei mark, resten parkerte lang veien.
Kaare var også kjørt avgårde litt tidligere, sammen med Lars og de hadde tatt ut teiger som lå klar på Pcèn når HF ankommer. Da var dedt bare å laste dem inn på GPSène og legge i vei. Veldig lurt.
Etter litt kom også Knut (trønder), som skulle fungere som operativ leder, når Lars skulle ut å søke selv. Veldig lurt å ha en fra NRH som kan ivareta den viktige delen av leteaksjonen som foregår i ko.

MEN hadde vi ikke hatt PC (og kart hadde ingen...), heller ikke i ko - enda, da vi kom, så hadde det tatt mye lengre tid før ekvipasjene var i søk. Så her var det virkelig nødvendig med en PC. Kaare gjorde en kjempejobb og la in på PCèn 13 - 14 teiger i et område i nærheten av huset/gården dama sist var sett på. Da gikk det raskt å overføre disse dataene til hver enkelt hF sin GPS.

Man hadde også en hund som hadde trent ID spor. Den fikk en "smeller" og tok oppsøk rundt hus/gården. Fikk sporutgang og Lars dirigerte raskt en annen HF (en sykepleier) til å bistå (uten hund) hvis ev funn ble gjort. Både seaking, røde kors og sivilforsvaret deltok.
Dagbladet skriver.

Etterpå kjørte vi tilbake til leiren og hadde felles lunsj. Vi oppsummerte uka og de som ønsket det kom med tilbakemeldinger. Nå gjenstår kun et A spor som Sølvi skal opp til, samt kursavslutning og festmiddag.

Flere bilder her.

Lørdag er det frokost og avreise. Flyet mitt går 11.10 og jeg er hjemme ca 13.30. Da er det bare å vaske litt klær i full fart, før ferden går videre med ferja til Helgøy (Ryfylke) i 17 tiden :-)

Ingen kommentarer: