mandag 20. juli 2009

Sportrening, ferske og gamle spor, samt litt tur


Søndag
Vi hadde bestemt oss for å trene spor, samt ta en litt mindre tur. Vi startet med å gå ut spor for hverandre (hundene var med) for så å møtes oppe ved et vann, for der å fortsette turen.
Jeg og Isi la ut et ca 700 m langt spor til Gro og Maja og de to la ut et 1.3 km langt spor til meg og Isi.
Da sporene var utlagt og vi møttes oppe ved vannet, så gikk vi en tur innover heia for så gå opp på kammen og mot Trollarinda. Det ble en fin tur. Vi så etter ørnen, men så ingenting.

Isi kom plutselig løpende med en ball-leke hun hadde funnet. Det var oppe på Trollarinda.


Det er sikkert en sluttgjenstand fra et spor tidligere?
Noen som kjenner igjen ballen?Vi kom så tilbake til hytta etter noen timer og da gikk Gro ut et spor til, som Isi skulle få prøve seg på dagen etter.

Da klokka var blitt 18.30 hadde sporene lagt i 4 timer. Vi ville egentlig bli ferdige med dagens "økt" så vi gikk sporene da, selv om vi hadde tenkt at de skulle bli litt eldre.

Sporet gikk veldig bra. Isi fant 3 av 4 gjenstander og slutt. Vi fikk nok av saueforstyrrelser, men Isi takler det veldig greit. Et sted durte hun bare rett over der de lå og hvilte seg da vi kom. De løp rett foran oss men Isi lot seg ikke vippe av pinnen - veldig bra!

Sporloggen, Gro og Maja er grønne, Isi og jeg gule:


Her er vi på vei på det 4 t gamle sporet, sauene titter nysgjerrig på oss:Sporet gikk mellom de to store steinene:


Isi koser seg med slutten:
Mandag - gamle spor:
Stod opp ca 9.30 og tenkte at jeg ville gå "overnattasporet" før frokosten. Vet ikke hvordan været var i natt, men i går kveld og i morges var det regnbyger. Det var også noe sol i morges. Været kan ha mye å si for hvordan slike gamle spor vil gå, og jeg tror forholdene hadde vært forholdsvis gode. Det hadde ikke pøsregnet ivertfall, slik som lørdag...

Vi startet ved en sløyfe og kom greit i gang. Syntes det gikk veldig fint oppover. Sporet var nå 16,5 time gammelt. Kort sagt så gikk det veldig, veldig bra. Det var ca 500 m lant og Isi fant alle 6 gjenstandene + slutten. Ser at når sporet er gammelt så finner hun ofte flere gjenstander enn når sporet er ferskere... Det har nok mest med å gjøre at det ikke er så mye fert av sporet.
Da blir gjenstandsferten kanskje tydeligere, samt at hundene må gå mer nøyaktig for å komme i mål på gamle spor, og dermed er det også enklere å finne gjenstandene.
Jeg var så fornøyd med sporet og syntes Isi jobbet knallbra, så jeg tilgav henne alle "rampestrekene" denne uka... bl.a. så stjal hun ca en halv pizza (rå..) som stod på benken klar til å puttes i ovnen... Hva betyr vel det...når hun kan gå 17 timers gamle spor..he..he.

Sporloggen, Gro er rosa, Isi og jeg gule:Så spiste jeg frokost og etterhvert gikk vi en liten tur opp på Øykjafjellet. Vi måtte være nede igjen ca 14.00 pga en avtale med mitt søskenbarn, så det ble en 1.5 timers tur på oss i dag bare.

Eirik og Isi på vei opp Øykjafjellet:


Eirik bruker gpsèn og finner veien til et vann og til toppen av Øykjafjellet.
Bra gjort til å være første gangen:


Jeg hadde enda et spor liggende som jeg selv la ut i går, da vi var på vei tilbake etter sporgåingen da.
Det var ikke så langt, ca 200 m. Men da det hadde ligget ca 21 timer ville jeg prøve. Gikk nedover veien og opp langs bekken. Et stykke oppe gikk sporet på tvers. Hun slo ikke markant på dette gamle ( i motsetning til det som var 16,5 t). Men da jeg stoppet og sa "søk spor" gikk det fint. Hun valgte rett vei og gikk godt avgårde. Hadde et par ganger der hun sikkert mistet det, og sirklet rundt men fant det greit igjen. Jeg stod bare i ro og lot henne jobbe med løs line. Hun gikk faktisk i ganske god fart og fant 2 gjenstander og slutten - kjempefornøyd igjen med den lille "pizzastjeleren" min :-))) - hun er absolutt tilgitt!!!


5 kommentarer:

Aud sa...

He,he. Det er Speedy sin. John la et spor for Speedy og i følge sporloggen gikk han hele sporet, men han fant aldri slutten. Kjekt dere fant den for det er en leke som skal holde tenna til Speedy fine :)

Tone sa...

Isi syntes det va jysla kjekt å finne den der oppe... Hu bar den med seg lenge og lå innimellom og tygde på den. Den ligger i bilen min, så dere får bare spørre etter den :-)

Kristin M sa...

Ps !
Isi, vi har slike i butikken vår !
Hilsen Athena

Aud sa...

Hun får pusse tenne med den så lenge :), så sees vi vel snart :)

Tone sa...

Ja, så det var slik "tannrensetagger" på den :-)
Isi har en slik uten tau hjemme. Det er en av de få tingene hun kan ha liggende uten å tygge i stykker... Men det er alltid kjekkere med andre sine leker ;-)

Kristin, fint å vite hvor jeg kan få kjøpt hvis jeg trenger en slik.
Dere har mye kjekt i butikken :-)
Og siden Isi nå er tilgitt sin rampestrek med å spise halve pizzaen vår... så får hun vel kanskje en ny leke snart :-)