søndag 26. juli 2009

Siste del av ferien - som nå nærmer seg slutten...

Fredag - en dag med mye og allslags vær... Etter kun 30 minutt ute startet det å pøsregne OG tordne.... Vi søkte ly bak og mellom noen steiner. Ville tordenværet fortsette og ville vi kunne fortsette turen...?


Vi koser oss allikevel, i ly for mesteparten av regnet, tåka og vinden. Gro og Isi:Tåka kom også sigende...


Her er vårt "lune" krypinn:

Men været (uværet) gav seg etter ca 30 minutt og vi fortsatte mot en topp vi ikke hadde vært på før, Skytafjellet. Vi hadde videre tenkt oss mot Trælafjellet. Disse toppene ligger ovenfor og innenfor hyttene på Lauperak.
Her nådde vi Skytafjellet:

Vi gikk videre mot Trælafjellet. Helt ute på "kanten" så vi ned til det store Ørsdalsvatnet. Men tåka kom og gikk og plutselig begynte det å tordne igjen. Uff, ikke kjekt å være oppå høydene her da. Vi tok raskt noen utsiktsbilder og bestemte oss for å snu og satte kursen mot bilen. Det kom også en skikelig hagelbyge... og vi gikk raskt nedover.


Isi titter nedover mot Ørsdalsvatnet:

Da vi var nesten nede, holdt det opp å regne. Tordenen var borte og sola tittet såvidt frem...
Vi tok en pause i lyngen og diskuterte hva vi nå skulle gjøre:


Det vi gjorde var å ta en ekstra tur op til en topp i nærheten. Den ligger like over hyttene på Lauperak og det var fin utsikt her også. Så da ble det en lengre tur allikevel, enn det vi fryktet da de første tordenskrallene satte inn

Her er hyttene på Lauperak:

Søndag var det tid for hjemreise etter en sen frokost, utvasking og en liten tur med hundene. Det har vært 14 herlige dager, selv om været ikke har vært det beste alle dagene. Vi har hatt mange flotte turer i fjellet, en handledag i Egersund, sene morgener og sene kvelder... Har fått lest ut 2 tykke krimbøker (kjempespennende) og jaggu fått trent Isi litt også :-)

Onsdag er det jobb igjen og jeg må nå bruke noen dager til å prøve å snu døgnet igjen... Dvs å legge seg tidlig og stå opp "tidlig" (før kl 11 ivertfall...).

Ingen kommentarer: