søndag 15. mars 2009

Kjekk tur til Storaberget


Gro og jeg hadde avtalt tur med hundene igjen i dag.
Turen gikk til en av toppene like utenfor Sandnes, start på Hogstad. På vei mot Hommersåk, et stykke etter avkjørselen til RV 13, tar man av på høyre side og kjører ned til en gård. Det er like før skiltet mot Li kommer. Der er det opparbeidet en parkeringsplass.
Det er kjekt med turer der vi ikke har vært tidligere!

Turen starter i "jordbruksland" med en grusvei og senere traktorvei oppover. Etter en stund ble det sti, belagt med stein.
Her er endel gamle bygg ol fra krigens dager. Tyskerne bygde bl.a. et vannverk som ble brukt til Sola lufthavn.
Her er kraftverket:

Været var fint, dvs det var overskyet, 7 grader og helt vindstille, Jakkene ble raskt tatt av og det var varmt i oppoverbakkene...
Det var en fin tur oppover. En lang bakke som endte ut i en lang dal som endte ved et vann, med demning i enden. Her var flott natur og alt var helt stille...Videre innover til neste vann og så opp mot selve Storaberget.
Der oppe, på 342 moh var en flott varde. Og for en fantastisk utsikt.

Her er utsikten mot Sandnes og Vatne:


Det var så lite vind, at lunsjen ble tatt helt oppe på toppen, ertter at vi hadde skrevet oss inn i boka på varden.
Plutselig begynner Isi å bjeffe... Hun bjeffer sjelden så jeg kikker om det er noe hun faktisk ser, for vi ser ingenting med en gang. Hun løper nedover og jeg kikker i den retningen. Er det bare en fugl, et dyr eller folk?
Plutselig ser jeg et dyr... Hva er det? En hjort..? Et reinsdyr...? he,,he..
Det rare er at det virker ikke bry seg med at Isi nettopp bjeffet. Da det snur litt på seg sier Gro: "Er det ike ei geit"? Hva, geit her oppe, nå på denne tiden...? Jeg kom på at jeg hadde med kikkert og fant den frem. Joda, det var faktisk ei geit :-)
Isi kom heldigvis da jeg ropte og Gro hadde fått bånd på Maja. Tenk at når vi først så et dyr, som vi har speidet etter på mange turer, så var det ei GEIT... litt skuffet ja.. kjekkere hvis det var en hjort eller noe annen "vilt".
Her ses geita ca midt i bildet:


PÅ vei nedover møtte vi to hyggelige mennesker, det var faktisk de eneste vi møtte på hele turen, bortsett fra to med hund som gikk forbi oss helt i starten.

Vi gikk samme vei ned, et stykke, så tok vi en annen rute tilbake mot bilene. Den var også rødmerket og lett å følge. Vi kom ned til et større vann og i enden på dette var det laget en fin badebrygge. Der tok vi siste koppen mens hundene koste seg i og over vannet...


Så la vi i vei nedover mot bilene. Da vi var fremme med bilene hadde vi faktisk vært ute i 4.5 time og gått nesten 10 km, deilig!

Mer bilder her.

Sporloggen:


1 kommentar:

Gro sa...

Takk for en fin tur. Stilig med den "filmen".
Det der må du lære meg en gang.