søndag 29. mars 2009

8 timer gammelt spor


Isi er demonstrasjonshund på løsbittmelding.
Full fart på vei inn fra figuranten.
Foto: Aud Venke

Søndag, etter å ha "mistet" 1 god times søvn... var jeg tidlig på Sviland for å hjelpe retrieverklubb-gjengen med runderingen. Da jeg luftet Isi la jeg samtidig ut et spor i den høye skogen, som jeg tenkte å gå senere.

Sporet lå i ca 8 timer og gikk veldig bra. Isi slo direkte der jeg hadde gått ut i terrenget fra grusveien og hun fulgte sporet opp gjennom gress og lyngpartiet. Da vi kom over i barnålterrenget gikk det også veldig fint, selv om sporet var gammelt. Hun fulgte stort sett akuratt der jeg hadde gått og der jeg hadde "sikkzakket" litt gikk hun bare tvers gjennom og fant utgangen på andre siden.


Da vi kom ut på marka på oppsiden av skogen, regnet jeg med litt vansker. Det var nemlig "hevda" der oppe og lukta skikkelig vondt... I starten gikk det bra, men ca midt på marka sleit Isi litt. Det luktet ikkje godt, hun fant sporet litt her og litt der, så vi kom oss fremover. Hun fant gjenstanden som lå der. Heldigvis var vi ikke så lenge oppå her, og da sporet gikk videre nedover traktorveien drog hun godt på igjen. Hun fant akuratt der jeg hadde vinklet av traktorveien og fulgte fint nedover marka. Her gikk hun litt sekundert, ser jeg i etterkant (på gpsèn). Fant slutten like før skogen/grusveien. Hun fant også alle gjenstandene (5).

3 kommentarer:

Gro sa...

Imponerende det, på et såpass gammelt spor.
Og igjen, tusen takk for hjelpen vi har fått av deg de to dagene, det har vært utrolig bra og lærerikt for alle oss. : )

Aud V sa...

Tusen takk for alt du lærte oss desse dagane! Eg har fått ny inspirasjon i det vidare arbeidet med å få ein runderingshund av Ekko.

Tone sa...

Bare hyggelig Gro og Aud Venke!
Dere er en flott gjeng og dere har flinke hunder :-)
Stå på videre og kos dere på treningen.
Og husk det jeg har nevnt om at dere kan være observatører på noen av våre runderingstreninger. Ta kontakt hvis det er aktuelt.